Igår var jag iväg med min mamma och hittade dessa fina stolsdynor. Har varit på jakt efter stolsdynor ett bra tag nu, men inte hittat några som passar mig, vår lägenhet och min plånbok. Men igår hittade jag dem alltså! På Rusta dessutom.

Dessa var alltså billiga, passade perfekt in i köket och resten av lägenheten och både jag och Max gillade dem! Så jag, plånboken, Max och lägenheten var bra nöjda vi.




I fredags fyllde min systerdotter Elin 6 år.

Det är när mina systerbarn blir äldre som jag börjar känna mig gammal. Sex år liksom. Det känns som om hon fortfarande är typ.. tre. Eller max fyra. Och är hon då istället sex, måste det ju betyda att jag också blivit äldre. Åldersnoja vid (knappt) 24 års ålder? Jomantackar.

Nåväl.

I fredags fyllde hon alltså år och i lördags var det kalas. Jag och Max var i Stockholm över helgen så vi kunde inte komma på hennes kalas, så vi tänkte anordna ett eget kalas för henne istället. Imorgon kommer Elin + familj över på tacos-, SingStar- och paketöppningskväll. Kommer bli mysigt! I vår familj har vi även stark syskonpresentsmentalitet så Felix får en liten present han också. Det som även syns på bilden är Felix födelsedagspresent som han skall få om två veckor då han fyller 7 (!!) år.

Vad finns i de stora paketen då? Jo, det här



Känner att jag inte genustänker särskilt mycket med tanke på att det rosa paketet är Elins. Och den röda tröjan är även till henne och den blå till Felix. Förutsägbart va?

Vad har jag pysslat med sen sist?


Jag har varit på Luftkuddeland med världens bästa ungar

Jag har målat naglarna

Jag har varit i Stockholm...

... och ätit på Koh Phangan med det finaste jag har.

Han och jag satte ett kärlekslås på Västerbron i Stockholm. Traditionen säger att det egentligen är brudpar som skall hänga ett lås, men tror nog inte att den följs så noga. Vi har i alla fall inte gift oss, vi är bara mycket kära :) Låset fick Max av mig i julklapp och texten på är väldigt internt vilket jag tyckte passade bra på.


Och jag har efter många om och men (han hjälpte mig till och med att skruva upp den!) fått tillåtelse av Max att placera en hylla på väggen i vardagsrummet. Punkten i lägenheten som numera är min absoluta favoritpunkt hemma hos oss just nu :) Favoriterna har åkt upp på väggen och resten ligger kvar i lådan. Gillar!

Den här kistan köpte min mamma 1978 och för en vecka ungefär fick jag den av henne. Vi visste inte riktigt vart den skulle stå så vi har provat ett par ställen här hemma. Vi kom på idén att den skulle stå under ett fönster i vardagsrummet, men då var vi tvungna att köpa nya gardiner! Jättebra, tänkte jag. Jag tycker om att köpa nya saker. Och så bra det blev sen! Kistan passar ihop till allt i vardagsrummet, det vita, det gröna, det gamla trägolvet. Allt! Är så nöjd 

Idag har jag och min vän Malin bokat en resa till London! Torsdagen den 19 april åker vi och stannar till måndagen där på. Var i London i somras och hade en liten traumatisk upplevelse när jag missade flyget hem, samtidigt som batteriet tog slut på min mobil och jag var bakis, trött och hungrig på en och samma gång. Som tur var gick det ju såpass bra att jag nu väljer att åka dit igen! Dock inte ensam, utan med världens bästa Malin.

Nu är en av mina tre planerade resor för detta året bokade. Känns bra!


London, juli 2011

Martina
Min kusin, syster och bästa vän
Är så glad att du äntligen hittat hem
Nu kan vi, om vi vill, ses varje dag
och det gör mig jätteglad
Och det är vår tradition
att du, vid den här tiden på året,
hämtar mig på en station
Men inte i år, för nu är vi nästan grannar
och jag hoppas att du nära mig alltid stannar

Kände mig poetisk och kreativ så knåpade ihop en dikt som hon fick ihop med sina paket. Verkade som om hon blev glad :') Idag har vi varit på stan och ätit lunch och nu om en liten stund ska jag över dit på filmkväll. Mysigt födelsedagsfirande! Den riktiga festen går av stapeln i mars.




Nu har det gått några dagar igen, hela fyra stycken för att vara exakt! Kan nog bero på att det har varit helg. Vad har jag gjort i helgen då? Ja, jag har inte varit särskilt upptagen så det är egentligen ingen ursäkt. I fredags var det jobb på schemat, som vanligt varannan vecka, efter det var det den obligatoriska fredagskycklingen hemma hos oss! Mums som vanligt. Lördagkvällen spenderades hemma hos bästa kusinen och vi hade SingStarkväll. Var fruktansvärt hes när jag vaknade i söndags, men det var det värt! På söndagen blev jag inringd på jobb i en annan Hemmakväll-butik i stan och det är alltid trevligt med omväxling (och plus i kassan) så jag tackade ja såklart!

Idag är det måndag och jag ska strax hem till kusinen igen på filmkväll, vi ska se Skönheten & Odjuret. Nostalgi!

Kärlek till er.

Halsband som jag köpte på Kappahl häromdagen. Älskar det! Längar väldigt mycket till våren då det verkligen är säsong för fjädrar. Jag älskar fjädersmycken vare sig de är i öronen, runt halsen eller i håret. Fint!

Torsdag idag, vilket innebär att imorgon är det fredag! Jag tycker om fredagar. Ända sedan jag var liten har jag och min familj haft en fredagstradition som innebär att vi äter "fredagskyckling" med sås och ris. De flesta av mina vänner som läser bloggen känner till traditionen, och många har även deltagit i den.

Vi äter fortfarande fredagskyckling hemma hos pappa varje fredag, hela familjen. Jag är dock bara med varannan fredag eftersom jag jobbar men då äter jag och Max fredagskyckling hemma hos oss. Komplett med vinbärsgelé och Fanta i glasen.

Jag hoppas att vi alltid kommer att fortsätta med den här lilla, men betydelsefulla, traditionen även när jag själv får barn och så småningom barnbarn. Då ska jag tänka på pappa och vara glad åt att han och mamma startade den här traditionen för många, många, många år sedan.
Härom veckan hittade jag detta supercoola (!) örngottet på Ica Maxi. Tvekade inte en sekund, utan köpte det direkt till den coolaste jag vet! Max 


Världens coolaste örngott till världens coolaste pojkvän
Blev visst ingen städning. Efter att ha börjat blogga igen, där jag ibland skriver upp vad jag borde/ska göra så har jag insett hur fruktansvärt lat jag är? Det måste ändras!

Var i alla fall nere en sväng på stan med Max idag efter att han slutat skolan. Köpte en kjol och ett halsband på Kappahl och sedan åkte vi och hämtade ett paket, med nagellack i :)) Den tidiga kvällen har spenderats framför The Sims, men nu är det snart dags för Top Model Sverige och jag ska fixa naglar med nya nagelgrejer!



Håret har alltid den perfekta färgen när det precis är nyfärgat.
Synd att just rött hår går ur så fort ur håret.

Just nu, med både datorn och katten i knät


Jag har varit så trött efter alla helgens festligheter att jag känt mig lite som en vandrande, levande zombie. Har känt att jag inte kunnat sova ut pga. jobb, skola osv. Just nu pågår min tenta. Tentan jag förvisso inte har pluggat till och som det inte spelar någon roll att jag går på. Men ändå. Jag skolkar från mig egen tenta! Känns helskumt.

Istället tog jag en sovmorgon-light och nu sitter jag i soffan med datorn i knät och katten Molly liggandes på mina ben. Hade tänkt att titta på nya Gossip Girl avsnittet och sedan kanske städa (?). Så får det nog bli.

Och jag lovar, till omtentan skall jag bannemig plugga!

Våra fina vänner som var hemma hos oss på fest i torsdags

Och några av dem följde med oss hem för efterfest, snabbmakaroner och Scrubs.

På fredagen åt vi det här till frukost/lunch

Efter det åkte jag och Max hem och slumrade ikapp i soffan till One Tree Hill innan jag åkte till jobbet

På lördagen jobbade jag under dagen och på kvällen bjöds det på festligheter och smörgåstårta hemma hos min klasskompis Rebecca som fyllde år! Detta var dock den enda bilden som togs under kvällen.

På söndagen var det dags för jobb igen vilket inte var sådär fasansfullt roligt eftersom jag var fruktansvärt bakis. Idag, efter skolan, fick jag äntligen sova ikapp mig lite efter en väldigt fartfylld helg. Och nu är jag pigg igen!
Hej vänner!

Nu var det ett tag sedan igen, fem dagar närmare bestämt. Eftersom mitt ångestinlägg om tentan legat längst upp har ni säkert varit helt säkra på att jag har valt bort bloggen eftersom jag har pluggat. Fel. Och jag gillar inte mig själv särskilt mycket för det. Känner mig väldigt skoltrött just nu och kan hitta ungefär en miljon saker som är roligare än att plugga. Och det är väl ungefär det jag har gjort. Har umgåtts med min kära Max, kollat på film, haft fest, varit på fest, varit bakis, jobbat, varit bakis igen, lunchat ute osv osv osv. Haft det bra helt enkelt! Fast hur bra kan man ha det när man känner att tentan ligger och gnager en i nacken? Som tröst vet jag att flera andra i min klass inte heller har pluggat så man kommer inte vara ensam under nästa omtenta.
På tisdag, om sex dagar, har jag tenta. Idag gick jag upp klockan åtta för att börja plugga till den. Timmarna gick, och ingen bok öppnades. Böckerna plockades inte ens fram. Istället har jag mottagit besök av min syster, facebookat, bloggat i min andra blogg, varit iväg med systerdotter på gympa, ätit tacos och tittat på TV. En mycket produktiv dag!

Jag har alltså inte börjat plugga än till min tenta som är om sex dagar. Och jag vet inte om tiden kommer att räcka till för att plugga till den. Imorgon ska jag till vårdcentralen på dagen och på kvällen ska jag och Max ha fest hemma, på fredag hade jag tänkt att vara bakis + skola, lördag&söndag är det jobb som gäller och på måndag har jag skola hela dagen. Vet inte riktigt hur jag hade tänkt mig?


Önskescenariot. I det livet när jag hade självdisciplin och motivationen var på topp.
Det kanske beror på att det inte finns någon Ben & Jerrys hemma? Får testa.